Bilim, Emek, Özveri…

Kale MYO Aşçılık Bölümü Öğrencileri Yemek Yarışmasında 2 altın madalya ile döndü

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından işbirliği ile organize edilen 17.  Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğrencileri 2 altın, 1 gümüş madalyayla döndüler.

Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması olarak gösterilen 17. organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu bünyesinde bu eğitim yılında açılarak ilk defa öğrenci alan Aşçılık Bölümü öğrencileri başarıyla döndüler.

Yarışmaya Öğretim Elamanı Hüseyin Deniz eşliğinde katılan Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğrencileri Fatih Gümüş ve Ali Özbozoğlu 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ödül alan öğrenciler Fatih Gümüş ve Ali Özbozoğlu ile birlikte Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Kulaşaklı, öğretim görevlisi Hüseyin Deniz’i kabul ederek, başarılarından dolay tebrik etti.

Öğretim Elamanı Hüseyin Deniz, “Yaklaşık 49 ülkeden 700 yarışmacının katıldığı bir yemek yarışmasıydı. Arkadaşlarımız yarışmada Asyalılar ve İtalyanlarla yarıştılar.” dedi. Deniz, acı kayısı çekirdeğinden bir tatlı çalışmalarının da bulunduğunu ifade etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  Kale Turizm ve otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Bölümünün ilk yılında yarışmalarda derecelerle dönmesinden dolayı tebriklerini ileterek, “Aşçılık Bölümümüzün bu ve ekleyecekleri diğer başarılarla bölgemizde kendi alanında önemli bir eğitim merkezi olacaktır. Kale Meslek Yüksekokulumuz bu konuda kendi alanında branşlaşacaktır. Kendi alanlarında başarı gösterdikleri için tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.