Bilim, Emek, Özveri…

MTÜ’de “Birlikte Düşünelim Birlikte Konuşalım” etkinliği

Avusturya’nın en iyi 8 üniversitesinden birisi olan ve şimdiye kadar 5 Nobel ödülü kazanan araştırmacıyı da yetiştirmiş olan The University of Adelaıde’de görevli Malatyalı akademisyen Doç. Dr. Murat Karakuş, Malatya Turgut Özal Üniversitesinde “Birlikte Düşünelim Birlikte Konuşalım” Etkinliğine katıldı.

Akademisyenler ile “Küresel Düzeyde Üniversiteler Arası İşbirliği’ konulu söyleşi yapan Doç. Dr. Karakuş, üniversitelerin uluslararası platformda İşbirliği yapmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, öğrenci ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak değişimi konusunda projeler yürüttüklerini kaydetti.  Doç. Dr. Karakuş, akademik makale yazımının uluslararası platformda çok önemli bir kriter olduğunu da belirtti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin imkanlarının hem öğrenciler, hem de öğretim üyeleri için her zaman kullanılacağını aktararak, “Yurtdışına giden Türk akademisyenleri her zaman üniversitemize davet edeceğiz. Üniversitemizin öğretim üyelerinin yurtdışına gönderilmesi hususunda tüm imkanları seferber edeceğimi ben her zaman  toplantılarımızda ifade ediyorum.  Yine öğrencilerimizden gitmek isteyen olursa gönderelim.” dedi.

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Karabulut, Doç. Dr. Murat Karakuş’a teşekkür plaketi ve kuru kayısı hediye etti.