(03.06.2024) TÜBİTAK Teorik Parçacık Fiziği Yaz Okulu’24 Başvuruları Başladı

TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) kapsamında 05-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında, “Teorik Parçacık Fiziği” konulu uluslararası bir Yaz Okulu düzenlenecektir.

Bu etkinlik, yüksek enerji fiziği alanında lisansüstü çalışmalar yapmayı hedefleyen veya bu alanda araştırmalar yapan öğrencilere CERN ve benzeri araştırma merkezlerindeki çalışmalara hazırlanmaları için gerekli teorik alt yapıyı sunmayı amaçlamaktadır. Yurt içinden ve yurt dışından çeşitli üniversitelerde görev alan eğitmenler tarafından verilecek derslerde katılımcılara Özel Görelilik, Kuantum Mekaniği, Kuantum Alan Teorisi, Kuantum Elektrodinamiği, Grup Teori, Standart Model ve Standart Model Ötesi konularında temel teorik bilgiler aktarılacaktır.

TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen programa başvurmak için https://tbae.tubitak.gov.tr/tr/haber/teorik-parcacik-fizigi-yaz-okulu-2024 adresini ziyaret edebilirsiniz.