2024 Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım Fuarı Malatya’da

Anadolu Üniversiteler Birliği(AÜB)’ne üye 16 üniversitenin organizasyonunda gerçekleştirilen Doğru Tercih Doğru Gelecek Üniversite Tanıtım Fuarı 2024 açılış töreni Malatya Park AVM Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Açılışa Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, rektör yardımcıları, idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “Üniversitelerimizi özellikle tercih döneminde öğrencilerimize tanıtmak ve aynı zamanda şehirle buluşturmak, tanıtmak ülkemizde yaygınlaşıyor. İngiltere’de doktora yaptığım zamanlarda üniversitelerin yanı sıra bölümlerde tanıtılıyordu. Gerekli sınavlardan geçtikten sonra öğrenciler okumak istedikleri bölümleri gezebiliyor ve okumak istedikleri branşlarda en iyi bölümleri seçebiliyorlardı. Dolayısıyla bu süreçlerde bölüm hocaları da aktif rol oynuyorlardı. İnşallah ülkemizde biz bu fuarlarla yavaş yavaş sadece üniversiteleri değil, aynı zamanda bölümleri de tanıtma fırsatına sahip olacağız. Bu durum İl Milli Eğitim Müdürümüzün de katkılarıyla öğrencilerimiz gelip tanıma fırsatı bulurlarsa bu amacına ulaşmış olacaktır. Düzenlemiş olduğumuz bu fuarın her iki üniversitemiz içinde hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, “Anadolu Üniversiteler Birliği 16 üniversiteden oluşan bir birlik. Bizde 2022 yılında bu birliğe dâhil olduk ve geleneksel olarak her yıl üye üniversitelerin tanıtımlarının gerçekleştirildiği fuarlar düzenleniyor. Bu yıl fuarın Malatya kısmında İnönü Üniversitesi ile ortaklaşa ev sahipliği gerçekleştiriyoruz. Biz çok genç bir üniversiteyiz. Köklü üniversitelerin yanı sıra bizi tercih etme sebebini soracak olursanız, gelişime açık ve öğrenciyle birebir ilgilenmeye çalışan bir üst yönetimiz. İnönü Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nden de ciddi destekler ve örnekler alıyoruz, büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Başta Fırat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş olmak üzere, katılan tüm öğrencilerimize, emekleri için hocalarımıza ve Malatya Park AVM yönetimine fiziki mekânı bize sunduğu için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise konuşmalarında “Üniversite sınavına girecek öğrencilerimizi 16 üniversite ile buluşturduğumuz bu fuarın açılışında coşkulu ve güzel bir programı gerçekleştireceğiz. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hocamın da ifade ettiği gibi aslında bu bir imkân. Çünkü lise son sınıf öğrencilerinin üniversitelerimizi tanımalarını sağlıyoruz. Her bir üniversiteye gidip bilgi almak yerine, her bir standı ziyaret ederek bir saat içerisinde bir öğrencimiz 16 üniversiteden bilgi alacak. Malatya Doğu Anadolu’nun en batı ucunda yer alan şehrimiz. Bizim öğrenci profilimiz ve kaynağımız ilk başta kendi şehrimiz, sonra yakın illerimiz. Uzak illerden gelen öğrenci oranımız az. Tıp, Hukuk, Eczacılık bölümleri gibi bazı seçilmiş az sayıda bölümümüz Türkiye’nin her yerinden öğrenci alıyor. Ağırlıklı öğrenci grubumuz Malatya’nın kendi il içerisinden ve Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu’dan öğrenci gelişi daha az. Bu fuar sayesinde bu öğrenci kitlesini de arttırma gayreti içerisindeyiz. Malatya’da bulunan öğrencilerimiz içinde rahatlıkla gidebilecekleri yakın mesafedeki üniversiteleri görmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda bizlerde farklı illerdeki tanıtım fuarlarına katılarak Malatya’ya öğrenci davet ediyoruz.” ifadelerine yer vererek fuarların önemini belirtti.