MTÜ’de Nevruz Bayramı Kutlaması

Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri’nde asırlardan beri yaşatılan ve baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde coşkuyla kutlandı.
Törene Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aladağ, Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Genel Sekreter Ömer Akkuş’un yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Nevruz ateşini yakarak kutlama törenini başlatan Rektör Karabulut, etkinliğe katılan öğrencilere helva dağıtımına eşlik etti. Nevruz Bayramına özgü gelenek olan Nevruz ateşinin üzerinden atlandı. Üniversite çalışanları ve öğrencilerin katıldığı halayla etkinlikler sona erdi.