Fen ve Doğa Bilimlerinde TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimi gerçekleştirildi

2237-B Proje Eğitimi Etkinlikleri Destekleme Programı (2023/3) kapsamında, Prof. Dr. Nihat Tursun Koordinatörlüğünde Fen ve Doğa Bilimlerinde TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimi Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Recep Bentli’nin katılımı ile açılışı yapılan eğitimler kapsamında proje ekibi ve eğitmenleri olan Prof. Dr. Nihat Tursun, Prof. Dr. Orhan Gündüz, Prof. Dr. Kazim Gündüz, Prof. Dr. Şanlı Kabaktepe, Doç. Dr. Mehmet Keçeci tarafından verilen eğitimlerde en az doktora yeterlilik seviyesine sahip araştırmacılara TÜBİTAK projeleri tanıtılarak yazım ve sunum alanlarında eğitimler verildi. Etkinliğe üniversitemizin yanı sıra farklı üniversite ve kurumlardan 25 araştırmacı katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Bentli, TÜBİTAK’a başvuru sayısını arttırmak ve proje yazma kapasitesinin geliştirilmesi için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, gerek kendi üniversitemiz gerekse de Türkiye’de proje sayısının artmasına katkı sunmak için üniversite olarak benzer etkinliklere her zaman ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.