“Güncel Yatırımların Değerlendirilmesi” Başlıklı Seminer Düzenlendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde “Güncel yatırımların genel değerlendirilmesi” başlıklı seminer düzenlendi. Seminer ünlü yatırım uzmanı ve finansal analist İslam MEMİŞ tarafından çevirim içi gerçekleştirilmiştir.

İslam MEMİŞ,  finansal piyasaların son zamanlarda yaşadığı jeopolitik riskler, ülkeler arası gerilimler, enflasyonun ekonomi üzerindeki etkisi ile birlikte hareketli günler geçirdiği bugünlerde döviz kurunda ve altın ons fiyatlarında meydana gelen artışlar sonucu yatırım analizinin önemini vurgulamıştır.

Emlak fiyatlarının TL bazlı gerilemeyeceğini ancak dolar bazlı gerileyebileceğini, TCMB’nin yıl sonuna kadar faiz politikasını yatay tutacağı ancak yeni cari dönemle birlikte faiz indirimlerine gidebileceğini ifade etti. Haziran ayı sonrası borsada yabancı yatırımcı sayısının artabileceği, borsada uzun vadede yükseliş bekledikleri değerlendirmesini yaptı.

2024 yılı sonlarına doğru altın, döviz fiyatları hakkında değerlendirmelerini yapan MEMİŞ’ in sunumu soru-cevap kısmıyla sona ermiştir.