Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğrencileri “Malatya Kent Konseyi”ni Anlattı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri tarafından Kent Konseyinin çalışma alanları, faaliyetleri ve kente olan katkıları konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek okulunda düzenlenen sunuma Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri katıldı.

Kent Konseyi amacı hakkında bilgi veren öğrenciler, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Malatya Kent Konseyinin özellikle engelli, gençlik, kadın ve çocuklar konusunda etkin ve verimli çalışmalar yaptığını belirten öğrenciler Kent Konseyinin ayrıca sağlık, eğitim, kültürel, spor, tarihi gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yapmakta olduğunu belirttiler.

Sunumun sonunda öğrenciler Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu’na Kent konseyi ve yapmış oldukları etkinlikler hakkında sorular yönelttiler.

Kent Konseyinin temelindeki çalışmaların kenti ve insanı kapsayan konular üzerinde olduğunu ifade eden Çobanoğlu, “ Malatya ile ilgili fikri bulunan herkesi Kent Konseyi çalışmalarına davet ediyoruz” dedi.