Tarım Öğretiminin başlamasının 178. yılı kutlandı

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından Türkiye’de tarım öğretiminin başlamasının 178. yılı münasebetiyle tarım bayramı programı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Prof. Dr. İlhan Erdem’in yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürü Cengiz Başer, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürü Osman Akar, Ticaret Borsası Başkan Vekili Erhan Almendi, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı  Fevzi Çiçek, bazı STK temsilcileri,  akademisyenler ve öğrencilerimiz katıldı.

Ziraat Fakültesi öğrencisi Berrin Gel’in konuşmasıyla başlayan programda ZMO Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Ali Tayfun’un ardından  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım konuştu. YIıldırım, ” tarımın uygarlığın temeli olduğunu. Ziraat Fakültesi olarak tarımda karşılaşılan problemleri çözmeye yönelik ülke düzeyinde bilimsel ve teknolojik katkı sağlayan  açık görüşlü, donanımlı Ziraat mühendisleri yetiştirdiklerini, bunun için hız kesmeden akademik kadrolarını ve uygulama alanlarını güçlendirdiklerini söyledi.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz; yakın zamanda yaşamış olduğumuz pandemi, deprem ve savaş gibi zorluklar tarımsal üretimin ve gıdaya erişimin önemini daha çok hissettirdiğini ve Türkiye’nin tarımsal üretim kapasitesinin güçlü olmasının bu zorlukları aşmakta başarılı olunmasını sağladığını söyledi. Prof. Dr. Gündüz, üniversitemiz yönetiminin tarımsal bilgi üretimine verdiği önemi her daim hissettirdiğini, bu bağlamda Ziraat Fakültesi bünyesinde yeni 5 bölüm açılmasını ve öğrenci alınmasını sağladıklarını, akademik kadroyu ve araştırma altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini, tarım alanına yönelik lisansüstü yeni programları açarak niteliği arttırmaya çalıştıklarını söyleyerek  etkinliğin organizasyona katkı sunan herkese Rektörümüz ve üniversitemiz adına teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Alper Durak; ”Tarımda toprağın önemi ve iklim değişikliğine etkisi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Tören, Prof. Dr. Alper Durak ile meslekte 35 yılını dolduran Ziraat Mühendislerine ZMO Şube  Başkanlığınca verilen plaketlerin takdimi ile sona erdi.