Tarımsal Üretim Kapasitemizi Battalgazi Belediyesi İş Birliğiyle Güçlendirdik

Malatya’daki sürdürülebilir tarım faaliyetlerine kalkındırma katkısı sunmak için Battalgazi Belediyesi ile “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” üzerine iş birliği mutabakatına varan Üniversitemiz, bölgedeki bilimsel tarımın yaygınlaşmasına yönelik çözüm kapasitesini yeni paydaşlıklarla güçlendirmeye devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından imzalanan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” protokolü, bilgi ve teknoloji paylaşımının yanı sıra Ar-Ge, hasat, tedarik, dağıtım ve kalite yönetimi süreçlerini kapsayan çok yönlü bir faaliyet zincirinin hayata geçmesini sağlayacak. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının gıda krizleri, açlık ve sağlıklı beslenme konularında tüm kurumları ve insanları koordineli iş birliğine davet ettiği 2030 gündemini takip eden Üniversitemiz, Türkiye Yüzyılı vizyonunun da önemli eylem başlıkları arasında yer alan tarımda bilimselleşme atılımlarının bir gereği olarak tüm kaynaklarını toplumsal sorumluluk odaklarına seferber ederken aynı zamanda kaynakların kurumlar arası paylaşımını içeren amaç ortaklıkları kuruyor. Yerel sorunların çözümü ve gelişim alanlarında nitelikli atılımlar planlanması için gereken güç birliklerine hızlıca entegre olan Üniversitemiz, Battalgazi Belediyesi’nin bilgi birikimi ve yetkinlikleriyle sentezleyeceği insan ve üretim kaynaklarını, Malatya’nın yöresel tarımının kapasitesi ve deprem sürecinde olumsuz etkilenen alanlarda düzenleyici telafinin hızla gerçekleşmesi için organize edecek. Kamu-Üniversite iş birliği olarak lanse edilen protokol ile ortak üretim, araştırma, deneme ve alternatif endüstriyel ürün geliştirme gibi birçok yenilikçi yatırımın önü açılacak. Protokol kapsamında hayata geçecek olan programın bölge çiftçilerine ve vatandaşlara katkı sunması da birincil hedefler arasında yer alacak.

İş birliği protokolünü önemi üzerine bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli, “Çağdaş toplumların sorumsuz tüketimleri nedeniyle kapasitesi sürekli daralan ve hem tür çeşitliliği hem de organik besin değerleri bakımından sürekli kapasite kaybına uğrayan tarımsal üretimi yeniden sürdürülebilir kılmak adına yapılması gerekenleri ödev kabul ediyor ve sorumluluğu paylaşıyoruz. Çünkü küresel kuraklık, iklim değişikliği ve açlık, tarımın sürdürülebilirliği için risk oluşturuyor. Şehrimizin tarımsal marka kapasitesi ve altyapı kaynakları göz önünde bulundurulduğunda, sürdürülebilir geleceğin garantisini ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu tarım ekonomisini inşa etmemiz uzak bir hedef ya da hayal değil. Depremde her ne kadar etkilenmiş ve daralmış bir yetiştiricilik sektörü söz konusu olsa da, birbirine kenetlenen kurumlarımız, devletimiz ve halkımızla birlikte küresel fırsatlara adapte olacağımızdan eminiz. Bu anlamda bize destek olarak hedeflerimize ortak olan Battalgazi Belediyemize, değerli başkanımız Osman Güder’in şahsında teşekkür ediyor; iş birliği protokolümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İş birliği ağlarımız genişledikçe, hayalini kurduğumuz gelecek daha yakın hale geliyor.” dedi.