TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Kapsamında “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı” Projesi Bilgilendirme Sunumu Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), deprem felaketinden etkilenen Malatya,Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşayan araştırmacılara destek olmak amacıyla “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı- BİNBİRÇABA” adlı programı başlatmıştır. Bu kapsamda, 15 Haziran Perşembe günü saat 13.00’te Malatya Turgut Özal Üniversitesi akademisyenlerine yönelikRektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz tarafındanprojenin tanıtımı ve proje destek başvurusu ile ilgili sunum yapıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sunumda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz deprem bölgesinde yerleşik üniversitelerde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan araştırmacıların Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere başlatılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı- BİNBİRÇABA” hakkında detaylı bilgiler aktardı. Gündüz, projeyle ilgili yaptığı sunumda, program kapsamında başvuruların 1 Mart 2023 tarihinden itibaren ARDEB-Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden online olarak alınacağını ve başvuruların 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürekli olarak değerlendirileceği hususlarında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Gündüz projeye ilişkin yaptığı sunumda, “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı- BİNBİRÇABA” programına başvuracak araştırmacıların, projelerini sunarken konu sınırlaması olmadığını vurguladı. Bununla birlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından yapılan başvurulardaMalatya’nın ya da bölgenin ihtiyaçlarına odaklanan projelerin değerlendirme sürecinde önceliklendirileceğini ifade etti.Ayrıca, deprem bölgesindeki üniversitelerin birbirleriyle işbirliği yaparak sunacakları araştırma projelerinin öncelikli olarak destekleneceği ve desteklenen projelerin yürütüleceği üniversitelere, performans puanlarına bakılmaksızın %50 oranında Kurum Hissesi verileceğini belirtti.

 

TR