TÜBİTAK Proje Desteği Kazanan Öğrencilere Başarı Belgeleri Takdim Edildi

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023/2 döneminde başvuruları kabul edilerek desteklenmeye hak kazanan Üniversitemiz öğrencilerine belge takdimi töreni düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Direkel, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, STK Temsilcileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli konuşmasında “Bazı yıllar sadece 1 başvurunun yapıldığı TÜBİTAK 2209 A Lisans Öğrenci Projeleri başvurularında 2023 yılından önce en fazla başvuru, yapılan 10 başvurunun 3’ünün kabul edildiği 2021 yılı olmuştur. 2023 yılında üniversitemizde bu proje başlığı kapsamında 34 başvuru yapılmış ve 20 tanesi kabul edilmiştir. Bu sayılarla birlikte TÜBİTAK 2209 A Lisans Öğrenci Projeleri bağlamında çoğu üniversiteyi geride bıraktık. Bu rakamı tüm üniversite bazında arttırmak istiyoruz. Bizim için projeler hem öğrencilerimizin yetişmesi ve daha araştırmacı bir kimliğe bürünmesi, hem de üniversitelerin sıralama ölçeklerinde kullanılan parametrelerden biri olduğu için oldukça önemli. Bu vesilelerle üniversitemiz yurt içindeki üniversiteler arasında olması gereken sıralamaya inşallah çıkacak. Bu nedenle bu programı düzenleyen hocalarımıza ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve katılımlarından ötürü misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda, TÜBİTAK 2209 A Lisans Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında başvuruları desteklenmeye hak kazan 20 öğrenciye başarı belgeleri rektör Prof. Dr. Recep Bentli tarafından takdim edildi.

Projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI

FAKÜLTESİ