II. Uluslararası Geriatri ve Gerontoloji Buluşmaları Sempozyumu Başladı

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle düzenlenen, ev sahipliğini üniversitemizin üstlendiği ve iki gün sürecek olan II. Uluslararası Geriatri ve Gerontoloji Buluşmaları Sempozyumu “Afet Gerontolojisi: Afetlerde Geriatristlerin ve Gerontologların İş Birliği” temasıyla başladı. İki gün sürecek olan sempozyum açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlarla devam ediyor. Bu önemli etkinliğin açılışında, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları bir müzikal performans sergiledi. Ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli, J.F. Oberlin Üniversitesi Gerontoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hisao Osada, Simon Fraser Üniversitesi Gerontoloji Bölümünden Dr. Gloria Margaret Gutman ve Türk Akademik Geriatri Derneği’nden Prof. Dr. Teslime Atlı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şahin Direkel, sempozyum yürütücüsü Doç. Dr. Neşe Karakaş ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Orhan Koç konuşmalarını gerçekleştirdiler. Japonya, Fransa, Hindistan, İngiltere, Avusturya, Arjantin ve Almanya’dan katılımcı ve konuşmacıların da yer aldığı sempozyum programında etkinlik boyunca simultane çeviri hizmeti sağlanmaktadır.