I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

I. ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU

(23 Mayıs – 21 Haziran 2022, MTÜ Battalgazi Yerleşkesi)

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile 23 Mayıs – 21 Haziran 2022 tarihleri arasında MTÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na yurtiçi ve yurtdışından katılacak 10 sanatçının yöreye özgü taşlardan heykeller yapması planlanmaktadır. Malatya şehrinin kültürel tarihi referans alınarak MTÜ Battalgazi yerleşkesinde yapılacak olan heykellerin yaklaşık bir ay içinde tamamlanması düşünülmektedir.

Sempozyum sonrasında yapımı tamamlanan ve kamusal mekânlara kazandırılması planlanan taş heykeller şehrin kültürel mirasına karışacak, sanatsal nesnelere dönüşerek Malatyalılarla buluşacaktır. Bu heykeller, yükseldikleri alanlarda hem sanata hem de kentin dokusuna dair bir kültürel farkındalık ve duyarlılık oluşturacaktır.

Sempozyum kapsamında hazırlanacak olan taş heykellerin kentin tarihi dokusuna yeni nefes katarak dün ile bugün arasında kültürel bir köprüye dönüşeceğine inanıyoruz. Bu taş eserlerin, dolayısıyla bu sempozyumun geçmişe yönelik milli kültürel değerlerin öğrenilmesi ve korunması yönünde özellikle gençlere yeni bir bakış açısı sunarak önemli bir rol üstleneceği düşünülmektedir.